Sukuseura

Tynyksen sukuseura perustettiin 10.10.1992. Sukuseuran jäsenmäärä on ollut koko ajan korkealla tasolla ja on tällä hetkellä noin 200 jäsentä. Sukuseuran toiminta on innostunutta ja aktiivista. Suvun valokuva-albumit ovat hyvässä kunnossa ja sisältävät huomattavan osuuden kuvanveistäjä Arvi Tynyksen töitä. Tynyksen sukuseura on tunnettu hienoista sukujuhlistaan, jotka on videoitu. On t-paitoja ja lippiksiä, joissa on sukuseuran logo. Sukujuhlien yhteydessä on usein ollut taide-, valokuva- ja käsityönäyttelyitä. Sukuseura osallistui 9-10.7.2005 pidetyille Luumäki-messuille yhdessä Lakan ja Karhun sukuseurojen kanssa. Nämä sukuseurat osallistuivat myös Tynyksen suvun sukujuhliin. Silvosten sukuseuran kanssa osallistuttiin Karjalan kiertoajelulle kesällä 2005.

Tynyksen suvun ensimmäinen sukukirja ilmestyi jo vuonna 1994 224-sivuisena. Täysin uudistettu uusi sukukirja ilmestyi vuonna 2002 464-sivuisena.

Tynyksen suvulla on Ismo Tynyksen suunnittelemat sukuviiri sekä isännänviiri. Sukujuhlan yhteydessä seitsemän vuotta sitten paljastettiin suvun vanhimmalla asuinpaikalla muistomerkki, jonka suunnittelu oli myös Ismo Tynyksen käsialaa.

Sukuseuran kokouksissa on aina ollut runsaasti osanottajia. Laivaristeilyjä on järjestetty useamman kerran. Sukuseuran oma lehti Osmankäämi ilmestyy säännöllisesti. Lehden sisältö on erittäin korkeatasoinen ja monipuolinen. Siinä ei ole unohdettu mitään jäsenkunnan osaa.

Tule ihmeessä mukaan Tynyksen suvun jäseneksi!